Življenjski stroški v Albaniji

Albanija postaja vse bolj priljubljena med Evropejci. Pa ne le spričo cenejšega življenjskega standarda, pač pa tudi zaradi zaposlitvenih možnosti in poslovnih priložnosti. Plače so v primerjavi z evropskimi plačami resda nižje, vendar pa so v Albaniji nižji tudi življenjski stroški.
Poglejmo le nekaj primerov:
• za 1 kg jabolk odštejemo 0,50 EUR.
• 150 evrov na mesec je najemnina za stanovanje s kvadraturo 100 kvadratnih metrov.
• 7 evrov stane čiščenje zob
• elektrika je skoraj brezplačna

S pričo takih podatkov postane razumljivo, zakaj se mnogi Evropejci selijo v Albanijo. Gospodarska kriza zadnjih let je spodkopala kupno moč evropskega prebivalstva, zato lahko predvidevamo, da bo v prihodnosti vse več ljudi sprejelo tovrstne odločitve. Gotovo jim ne bo žal, saj je podnebje v Albaniji prijetno, obdavčitev minimalna, kuhinja izvrstna, turizem visoko razvit, življenjski stroški pa nizki.
Če imate možnost kupiti hišo v Albaniji, morate vedeti, da država doživlja določen razvoj tudi na področju trga nepremičnin.
Zastavlja se vprašanje: Se izplača selitev v Albanijo?
Absolutno, pa ne le zaradi nizkih življenjskih stroškov, še posebej za tiste, ki želijo stopiti na novo karierno pot ali odpreti podjetje. Albanija je pravi kraj za začetek nove življenjske avanture.

Privacy