Vlagati v Črno goro

Črna gora je resda majhna država, vendar bogata z naravnimi viri in kulturno dediščino. Njena čudovita obala, strateški položaj na območju, ki je v središču interesov velikih investitorjev, predvsem pa padec cen stanovanj in obilica nepremičninskih projektov na trgu so prava vaba za tiste, ki iščejo nove poslovne priložnosti.
Po mnenju mnogih strokovnjakov in znanstvenikov v sektorju je prav sedaj pravi čas za vlaganje v nepremičnine v Albaniji. Zaradi gospodarske krize, ki je prizadela svet, so se cene nepremičnin znižale. Zdi se, da so lokalni, predvsem pa tuji kupci spoznali, da je sedaj pravi čas za nakup nepremičnin in vlaganje v Črno goro.
Dih zastajajoče krajinske podobe in arhitekturna raznolikost mest privlačijo tujce, ki v Albaniji kupujejo drugo hišo ali pa se tja želijo dokončno preseliti. Število tujcev, ki so se odločili, da odprejo podjetje v Črni gori, se je podvojilo. Z več plati postaja Črna gora čedalje bolj zanimiva. Ta pojav se kaže tako v zvezi s povečanim povpraševanjem po informacijah o velikih naložbenih projektih kot tudi v novih proizvodnih zmogljivostih. Evropa je s tega vidika vse bolj dejavna in številne italijanske družbe začenjajo tudi proizvajati, ne le vlagati v Črno goro.
Hotelski in zeleni sektor ponujata veliko obetavnih naložbenih priložnosti. Turizem je temeljnega pomena za državo in je v stalnem porastu. Če upoštevamo posredne vplive / učinke, ustvari turizem kar 60% bruto domačega proizvoda.

Privacy